Beurzen en bedrijfsbezoeken

Het seizoen is begonnen, tijd voor beurzen en bedrijfsbezoeken! Dit voorjaar zijn we onder andere naar Boot Düsseldorf geweest en Boot Holland, daarnaast hebben we een paar leveranciers en collega’s bezocht. Een impressie.

Boot Düsseldorf

Beurzen en nieuws

De grootste indoor watersportbeurs ter wereld en wij dachten dat wel even in een dagje te doen inclusief reistijd. Dat hadden we dus echt helemaal verkeerd begrepen. Niet normaal wat een event. Vinden we de RAI al heel wat met een hal of vijf, hier werden we dus even helemaal duizelig van 18 enorme hallen vol met alle watersport aspecten denkbaar.

Volgend jaar nemen we hier een paar dagen de tijd voor.

 

Even wat goodies en swag inpakken voor onze leveranciers

Robust-MT branded stroopwafels

Even bijpraten met Danny TAO (CEO ePropulsion) en Steve Bruce (global OEM sales director ePropulsion) en natuurlijk even kijken bij de prachtige nieuwe I-series motoren.

Oprecht onder de indruk van de producten van WaterWorld, hier gaan we dit jaar nog meer van horen te beginnen met een gepland bedrijfsbezoek in mei.

Naast bovenstaand was het ook ontzettend leuk om onze vrienden van Temo en Propel weer te zien en te spreken. We hebben uitgebreid bijgepraat met onze connecties van De Stille Boot en Torqeedo. Ook hebben we voor het eerst de Candela C8 in levende lijve mogen aanschouwen op de stand van The Green Wave, wat een onwijs gaaf ding! Wel of geen markt voor, irrelevante vraag, later als ik groot ben wil ik er zo eentje hebben.

Confronterend was de beurs echter ook. Waren we eerst onder de indruk van een hele hal in het kader van duurzaamheid en elektrificatie, liepen we de hal daarna frontaal tegen een enorme rib aan met maar liefst 6 mercury 600pk V12 benzineslurpers. En dat was niet de enige, daar lag een heel rijtje van. Blijkbaar is ook daar in 2023 nog steeds markt voor.

De hal met zeilboten was te ver weg en de tijd te kort. Idem voor de woonboten, de kleding, de sup en surfspullen, kano’s, duikspullen, sloepjes, eetgelegenheden, etc. Misschien moeten we voor volgend jaar maar een paar dagen uit trekken.

Boot Holland - Leeuwarden

Veel groter kon het contrast niet worden. Na het enorme Boot Düsseldorf het super kneuterige maar gezellige Boot Holland in Leeuwarden. Een hal of 3, lekker overzichtelijk en in iets meer dan een uurtje te doorlopen. Bij binnenkomst een stalletje met Friese en Groninger worsten en kraampjes met snuisterijen waar we nog vier boeken van jeugdheld Henk de Velde op de kop konden tikken. Eenmaal in de hallen genoten van Nederlandse watersport inclusief prachtige handgemaakte houten scheepjes.

Qua netwerken hebben we uitgebreid bijgepraat met onze goede bekenden van Drinkwaard, de Nederlandse importeur van ePropulsion en onze belangrijkste leverancier. Ook hebben we uitgebreid kunnen spreken met de mannen achter Propel en WaterWorld Electronics en met onze contacten van De Stille Boot en de mensen achter Impacd Boats uit Woudsend.

Al met al een hele fijne overzichtelijke beurs waar we volgend jaar zeker weer heen zullen gaan. Is het niet voor de beurs dan wel voor de lokale lekkernijen die we onderweg in Franeker en Leeuwarden hebben meegenomen.

Conferentie Elektrisch varen bij De Stille Boot te Heeg

Wat een event was dit! Complimenten aan de mensen van De Stille Boot voor de organisatie van een geweldige dag. Wat een energie en wat gaaf om zoveel belanghebbenden en geïnteresseerden bij elkaar te hebben. Naast bijpraten met diverse bekenden, kennis maken met minder bekenden en heerlijk eten. Hebben we onze ogen uitgekeken bij de diverse presentaties. Ontzettend gaaf hier deel van uit te mogen maken. Dank aan De Stille Boot voor dit mooie event. Tijdens het event werd de oproep gedaan deze groep bijeen te houden om samen kennis en krachten te bundelen. Een verzoek waar wij ontzettend graag aan bij willen dragen.

Dealerdag Propel

Testopstelling Propel S1 Outboard motor

De magnifieke Propel S1 Outboard in levende lijve

Hier hadden we op gewacht, eindelijk zouden we de Propel S1 outboard zelf aan de tand mogen voelen. We zijn zeker niet teleurgesteld.

De dag begon met een gezellig ontvangst, een goede lunch, oude en nieuwere bekenden. Een prachtig kantoor, met alleen maar leuke gelijkgestemde mensen. Na een kop koffie en een, heerlijk, broodje was het eerst op naar de boten.

Met drie boten zijn we het water op gegaan. Een rib met de Propel S1 13kW set aan boord; die wilden we natuurlijk eerst proberen. Wat een power!!! Niet normaal wat een beest van een motor. Wel maakte deze motor relatief veel geluid. Dit bleek een pre-productie issue te zijn want hierna stapten we over in de sloep (bovenstaande foto), totale rust en stilte. Dit betrof de Propel S1 10kW set en dat was ruim voldoende voor dit bootje. Met dit sloepje zien we onszelf de komende jaren wel rond varen in het Westland, een pareltje van een motor in een heerlijk bescheiden bootje. Tot slot hebben we nog een stukje gevaren met de prachtige Impacd sloep met de D1 inboard set 10kW. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de andere sloep, maar eigenlijk vinden wij het zonde om een Propel niet te showen. Deze motoren zijn zo mooi dat wij het liefst naar de S1 kijken en een D1 eigenlijk onder plexiglas zouden willen inbouwen.

Na lekker uitgewaaid te zijn hebben we nog een rondleiding gekregen door het kantoor, de testruimtes en de montageruimte. De dag werd afgesloten met een instructie van een standaard montage (zie foto boven) en de hiertoe benodigde componenten. Propel, dank voor een geslaagde dag, we komen graag terug!

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie