Duurzaam varen 24 juni Nautix Marina Amsterdam

Duurzaam varen event 24 juni 2023 in Nautix Marina te Amsterdam

Op 24 juni 2023 was het zover: Het allereerste proefvaart event duurzaam varen van Nederland in de Nautix Marina in Amsterdam. De organisatie was in handen van de Coalitie Duurzaam Varen.

Robust-MT Marine Technology was aanwezig namens Coalitie Duurzaam Varen, Drinkwaard Marine, ePropulsion, Temo France en ThrustMeHet weer was geweldig, de organisatie top en het animo overweldigend. Lees hier ons verslag.

Beelden: gemeente Amsterdam / Robust-MT Marine Technology B.V.
Fotograaf: Roos Trommelen / Remco Putker

Opening

Namens de vereniging Coalitie Duurzaam varen werd het event geopend door organisator Niek Prast (dank Niek, top geregeld) en voorzitter Marcel Schaap van De Stille Boot. Namens de gemeente Amsterdam werd het event geopend door Erik Regterschot. Tevens heeft Erik een duidelijke toelichting gegeven omtrent de aankomende beleidswijzigingen inzake de pleziervaart in Amsterdam. Erik vertelde hierbij zelf vooraf ervaring op te hebben gedaan op een elektrische scooter. Opvallend vond hij het onverwachte voordeel van stilte: “Deze scooter is goed voor mijn relatie, want nu kunnen mijn vrouw en ik onderweg weer met elkaar praten.”

Het moge duidelijk zijn hoeveel groter dit effect is wanneer er op een dag uren gevaren wordt in alle rust en stilte, genietend van de omgeving, de natuur en elkaar.

Duurzaam Varen 24 juni, onze stand en aanloop

In alle eerlijkheid, het was zelfs drukker dan verwacht en te druk voor onze bezetting. In september doen we dit nog een keer en dan zorgen we voor versterking. Meerdere merken en twee boten voor proefvaarten vraagt, zeker met zo’n animo, om nog meer mankracht.

Proefvaren

Het doel van dit event was vooral ervaren en informeren. Dit was geen sales event en er was dan ook geen sprake van actieve verkoop. Wel was de gehele branche aanwezig om de bezoekers zo goed en volledig mogelijk te informeren over de mogelijkheden van duurzaam varen. Naast een groot aantal stands met eigenlijk alle in Nederland verkrijgbare producten was er ook de gelegenheid om zoveel mogelijk uit te proberen.

Heb je het event gemist?

Heb je dit event gemist, geen zorgen, we doen het in het najaar gewoon nog een keer en volgend jaar weer. Hou vooral onze website of de website van Coalitie Duurzaam Varen in de gaten of kom een keertje bij ons proefvaren in Monster of Stellendam. Tot snel.

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie