Peter Volken Smidt – episode 2 – Het elektrificeren van een Contest 30

Peter Volken Smidt – episode 2 – Het elektrificeren van een Contest 30

Inleiding Robust-MT Marine Technology B.V.

Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen! Wij bij Robust-MT Marine Technology B.V. geloven dat succes een combinatie van factoren is. Kennis is er hier slechts één van maar onbruikbaar zonder faciliteiten, middelen, capaciteiten, etc. Het is om deze reden dat wij nooit krampachtig zullen doen over het delen van kennis of het verstrekken van een podium aan iemand anders die dat verdient of wanneer er nuttige kennis te delen is.

In episode 1 leerden we Peter Volken Smidt kennen. Deze episode lezen we hoe de Contest 30 van haar oude diesel is ontdaan.

Het verwijderen van de oude motor:

Hoewel ik twee rechterhanden heb voelt de oude dieselmotor als blok op de maag. En ja, het is een compacte motor maar zo’n stuk oud ijzer van meer dan 100 kilo uit je boot hijsen is geen sinecure. Voor mij is de motor niet veel meer waard dan de oud ijzer prijs en een hoop gedoe om te demonteren, er zijn vast wel mensen die nog wel iets zien in een oude lopende diesel.
Via marktplaats bied ik, terwijl de boot nog in het water ligt, de motor gratis aan onder voorwaarde dat die professioneel moet worden verwijderd. In no time heb ik voldoende reacties en kan ik kiezen wie ik het werk en dus de motor gun.
Jan, een vrachtwagen monteur met een hobby ‘reviseren van oude dieselmotoren’ heeft wel oren naar het project. Ik maak een afspraak en Jan komt samen met een maat, een mobiel kraantje en aanhangwagen naar de haven om de motor te verwijderen. En het moet gezegd, in minder dan een uur heeft Jan alle vastzittende bouten en moeren netjes losgekregen en is de motor klaar om via het kuipluik opgetakeld te worden.
Compact is een relatief begrip. De breedte van de opening is destijds waarschijnlijk afgestemd op een motor zonder keerkoppeling. Sjorrend en met het nodige gekreun en gekerm weten we de boot uiteindelijk te ontdoen van de vervuilende diesel. Verlicht van 130 kg metaal komt de kont van de boot iets het water uit. Ik charter Jan om nu de motor eruit is de nieuwe loeizware accu terug te leggen in de boot want die krijg ik er vast niet eenvoudig in als de boot straks op de kant ligt. Stap 1 is voltooid, tijd voor de volgde fase, het op de kant krijgen van de boot.

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie