Peter Volken Smidt – episode 4 – Het elektrificeren van een Contest 30

Peter Volken Smidt – episode 4 – Het elektrificeren van een Contest 30

Inleiding Robust-MT Marine Technology B.V.

Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen! Wij bij Robust-MT Marine Technology B.V. geloven dat succes een combinatie van factoren is. Kennis is er hier slechts één van maar onbruikbaar zonder faciliteiten, middelen, capaciteiten, etc. Het is om deze reden dat wij nooit krampachtig zullen doen over het delen van kennis of het verstrekken van een podium aan iemand anders die dat verdient of wanneer er nuttige kennis te delen is.

Eerdere episodes:

1. Hoe het allemaal begon

2. Het verwijderen van de oude motor

3. Een boot op het droge en het verwijderen van resterende onderdelen

Een gat in mijn romp, hoe nu verder…

Het snerpende geluid van de cirkelzaag doet pijn aan mijn oren in mijn hart. Tis toch wel een stapje om in een waterdichte romp een gat te slijpen. Maar ja, ik moet eerst iets slopen om het daarna goed op te kunnen bouwen. Het massieve uiteinde waar de watergesmeerde schroefas naar buiten komt leent zich uitermate goed voor de nieuwe locatie van de voetplaat van de pod motor. Na een uurtje slijpen stuitert de schroefas met bulderend geluid op de parkeerplaats. Ik heb een gat.

Het idee is om dit gat nu zo horizontaal mogelijk dicht te maken met glasvezel en epoxy. De huidige romp is zeker op deze locatie een centimeter dik. Uit research heb ik opgemaakt dat je dan ook weer 1 cm glasvezel terug moet brengen waarbij je de randen van het oude polyester moet afschuinen zodat een goede overlap ontstaat om zodoende weer sterkte te creëren. Een andere tip die ik kreeg was om de eerste laag glasvezel van binnenuit te proberen aan te brengen want dat werkt makkelijker dan van onderaf. Alvorens ik begin met lamineren meet ik van binnenuit een horizontale en rechte lijn af zodat ik zeker weet dat straks de motor horizontaal maar ook strak tegen de romp aan bevestigd wordt. Met een slijptol met lamellen schuurschijf slijp ik de lijn horizontaal en schuin ik vervolgens het polyester af.

Van buitenaf tape ik een basis met duct-tape. Ik ontvet de boel grondig en leg de eerste twee lagen geweven glasvezel van binnenuit op de duct-tape ondergrond. Ik heb bewust gekozen voor een fijngeweven glasvezel mat want die zijn zeer soepel en vormen zich daardoor goed naar de rompvorm. Mij werd getipt om eerst een dunne basis te maken om die vervolgens op te bouwen tot gewenste dikte.
Na 24 uur is de basis voor de nieuwe fundering uitgehard. Vol verwachting trek ik de duct-tape laag af van mijn nieuwe stuk romp. Zo glad als de duct-tape komt het nieuwe stuk romp tevoorschijn. Het resultaat is strakker dan gedacht.

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie