Peter Volken Smidt – episode 8 – Het elektrificeren van een Contest 30

Peter Volken Smidt – episode 8 – Het elektrificeren van een Contest 30

Inleiding Robust-MT Marine Technology B.V.

Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen! Wij bij Robust-MT Marine Technology B.V. geloven dat succes een combinatie van factoren is. Kennis is er hier slechts één van maar onbruikbaar zonder faciliteiten, middelen, capaciteiten, etc. Het is om deze reden dat wij nooit krampachtig zullen doen over het delen van kennis of het verstrekken van een podium aan iemand anders die dat verdient of wanneer er nuttige kennis te delen is.

Eerdere episodes:

1. Hoe het allemaal begon

2. Het verwijderen van de oude motor

3. Een boot op het droge en het verwijderen van resterende onderdelen

4. Een gat in mijn romp, hoe nu verder…

5. Het opbouwen in laagdikte

6. Het maken van een fundering

7. Het pellen van het onderwaterschip

Pantsercoat, een eeuwig durende bescherming

Nu het onderwaterschip volledig vrij is van oude teerachtige verflagen en de romp glad en strak tevoorschijn komt is het belangrijk om al die uren schuurwerk voor eens en voor altijd te belonen zodat dit niet nog een keer nodig is. En hoewel de romp van deze Contest meer dan 40 jaar oud is zie ik geen spoortje osmose. De volledige onderkant is hard. Om te voorkomen dat er toch osmose gaat ontstaan wordt een bescherming van een pantsercoat aangeraden. De twee componenten epoxy wordt gebruikt om de romp te sealen. Doordat de pantsercoat niet erg vloeibaar is ontstaat snel enige laagdikte. Wel is het van belang om minimaal 4 lagen op de huid te smeren zodat er geen poreuze plakken meer zijn waar nog water naar het polyester kan dringen. Een groot voordeel van de pantsercoat is dat zelfs bij temperaturen van 5 graden boven nul dit spul is te smeren.

Nadat ik de romp grondig heb ontvet maak een verwerkbare hoeveelheid pantsercoat aan. Met een roller smeer ik het uit over het oppervlak. Vanwege de viscositeit is dit wel even een klusje maar uiteindelijk is het (tussen) resultaat verbluffend. Nog 3 lagen te gaan voordat de antifouling er weer op kan.

Peter Volken Smidt – episode 8

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie