RAD Propulsion samenwerking

Rad Propulsion (Southampton UK) en Robust-MT Marine Technology B.V. onderzoeken samenwerking

Kennismaking op de Green Tech Boat Show in Southampton leidt tot intentie tot toekomstige samenwerking Rad Propulsion en Robust-MT Marine Technology B.V.

In de maanden voorafgaand aan de Green Tech Boat Show in Southampton volgden we bij Robust-MT Marine Technology de ontwikkeling van de prachtige Optima elektrische motorboot via o.a. LinkedIN. Dat deze boot haar opwachting zou maken op Green Tech Boat Show was eigenlijk voor ons al genoeg reden om af te reizen naar Southampton. We werden niet teleurgesteld, wat een absolute schoonheid!

2023 Robust-MT Uk trip 03

We hadden het genoegen om kennis te maken met ontwerper, bouwer en eigenaar David Kendall en ervaringen uit te wisselen met een mede botenbouwer. Ook spraken we af om ooit onze elektrische boten samen te laten varen.

In dat gesprek kwam ook de aandrijving ter sprake. Tot op dat moment hadden we daar geen idee van. Het bleek dat de boot aangedreven wordt door een 40kW motor op een 400V installatie gemaakt door RAD Propulsion uit, eveneens, Southampton. We maakten kregen een folder mee en spraken af contact te houden.

RAD Propulsion samenwerking

Terug thuis besloten we toch eens contact op te nemen met RAD Propulsion. Wij opereren nu vooral in de markt voor de kleinere bootjes en kleinere motoren, maar het valt niet te ontkennen dat, ook in ons Westland en omliggende gebieden, vraag is naar zwaardere vermogens.

Met oog op de toekomst en in de volle overtuiging dat elektrificatie van de pleziervaart niet alleen is ingezet, maar nu ook echt doorzet, zijn wij van mening dat we nu alvast connectie moeten leggen met de leveranciers van producten die we in de toekomst mogelijk willen gaan voeren.

RAD Propulsion samenwerking

De reactie van RAD Propulsion was zeer positief en leidde tot een video call met de CEO van RAD Propulsion Daniel Hook. In dit gesprek hebben we uitgebreid de kans gehad om kennis te maken, te spreken over de markt in de UK en de potentie van de markt in Nederland. We hebben afgesproken om op korte termijn weer af te reizen naar Southampton en de verdere mogelijkheden tot samenwerking te bespreken.

Heeft u nu al interesse in een RAD propulsion aandrijving, schroom dan vooral niet om contact met ons op te nemen.

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie