Robust-425

Even voorstellen: De Robust-425

OK, we wilden dus een eigen elektrische boot op de markt brengen. Allereerst moest de boot natuurlijk Robuust zijn. Maar wat is dat dan precies. Het leidde niet alleen tot een onderzoek naar de kern van onze bedrijfsnamen (Robust-MT Marine Technology B.V. is een dochteronderneming van de Robust-IT groep), maar eigenlijk ook tot de kern van wie wij zelf zijn. Lees hier het verhaal en maak kennis met de stoerste elektrische boot op de markt.

Robust-425: Robuust

Robust-425 02

Van Dale zegt het volgende:

robuust (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)
1 sterk, stevig gebouwd
2 flink, krachtdadig: robuuste maatregelen

Wij zouden zeggen: onverwoestbaar, stoer, betrouwbaar, hufterproof, onderhoudsvrij, ongepolijst, misschien wat onbehouwen, maar wel eerlijk. Eigenlijk is dat ook wel een beetje wie we zelf (willen) zijn. Wij wilden een boot maken die het gewoon doet. Een boot die niet tot nauwelijks onderhoud vergt. Een boot die tegen een (flink) stootje kan. Een boot die veilig en stabiel is en waar iedereen plezier mee kan hebben. Kortom, zorgeloos waterplezier.

Ok, maar hoe bouw je zo’n boot dan. Allereerst is er natuurlijk de materiaalkeuze. We wilden geen polyester, geen hout, geen staal. Ook complexere productiemethoden (denk 3d-printen) wilden we nog niet, de boot moet relatief simpel en snel te vervaardigen zijn. We kwamen uiteindelijk uit op Aluminium (hierover binnenkort meer) en HDPE als materialen voor onze boten. Jawel, het blijft niet bij één modellijn.

Robust-425: Kemeling Kunststoffen

Eerder schreven we al over onze samenwerking met Kemeling Kunststoffen. In bovenstaande video is een impressie te zien van het eerste prototype, de bouw van de eerste testboot, de tewaterlating en uiteindelijk de eerste testvaart per 9 maart 2024. De boot is ontworpen door Hessel Luiten, gebouwd door Aartjan van Driel en dit alles is mogelijk gemaakt door Robert Kemeling. Wij als Robust-MT Marine Technology B.V. zijn onbeschrijfelijk trots op het resultaat van deze mooie samenwerking en kunnen niet wachten om deze boot daadwerkelijk in productie te nemen.

Robust-425: Duurzaam!!!

Robust-425 03

100% Elektrisch, meerdere opties en merken mogelijk

100% Recyclebaar en bovendien te maken van gerecycled HDPE

100% Onderhoudsvrij, afgezien van zo nu en dan een doekje eroverheen halen.

100% Lokaal in het Westland gemaakt, afgebouwd en getest

100% Vrij van verf, smeerolie, brandstoffen, anti fouling en andere chemicaliën

100% Onafhankelijk van infrastructuur, de draagbare accu kunt u gewoon in de rugzak meenemen en thuis laden

Robust-425 bestellen?

Na deze eerste proefvaart gaan we nog een paar aanpassingen maken en dan gaat de productie van start. Neem vooral contact met ons op of hou onze webshop in de gaten voor meer specificaties en prijzen.

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie