Varend Corso 2023

Varend Corso 2023, Robust-MT Marine Technology is trots aan zo iets moois mee te hebben gewerkt.

Juni 2023 was het toneel van de 24e editie van het Varend Corso. Als Robust-MT Marine Technology B.V. moesten we hier gewoon aan mee doen. Niet alleen is het een fantastische gelegenheid om lokaal te netwerken en zichtbaarheid te vergroten, het is ook bij uitstek een gelegenheid die past bij wie wij zijn en wat we uitdragen. Zoveel plezier op het water, lokale tradities, duurzaamheid en innovatie. Hier passen wij perfect bij.

Voor deze editie hebben we twee scouting lelievletten omgebouwd tot zonnebootjes. In beide gevallen een ePropulsion Spirit 1.0 plus met extra accu in een prachtige tassenset en een ePropulsion Spirit Zonnepaneel met lader.

Montage en testen

Om het zonnepaneel vrij van de boot te kunnen monteren hebben we op maat een tweetal panelen gemaakt en deze achter in de roerkoning van de vletten bevestigd. Tijdens de eerste testvaart bleek de bevestiging bijzonder stevig en toch zo licht mogelijk te zijn. Ook viel wederom op hoe ontzettend mooi een scouting lelievlet vaart met een ePropulsion Spirit. Deze motor en boot lijken voor elkaar gemaakt (Scouting Nederland letten jullie even op?).

Omdat de gelegenheid zich voor deed hebben we besloten de ePropulsion Spirit eens echt tot het uiterste te belasten door er vier vletten van ongeveer 1000kg per stuk mee te slepen. Niet te geloven, maar zelfs dit ging ver boven verwachting. Niet snel, wel zeer constant en zonder geluid, trilling of wat dan ook.

Varend Corso 2023

Tijdens het Varend Corso bleek nogmaals wat een fantastische combinatie de ePropulsion Spirit maakt met een lelievlet. Wat echter onze verwachting ver te boven ging was de combinatie met het 100W zonnepaneel. Doordat het Corso zich langzaam beweegt konden de motoren continu op 100-200W werken. Het was echter ook nog eens ideaal zomers weer en de panelen hingen helemaal vrij in de zon. Hierdoor was het netto verbruik vaak minder dan 100W. Alle vier de dagen hebben de motoren op één accu het hele Corso uit kunnen varen. Alleen voor de terugtocht in de avond/nacht hebben we de reserve accu’s gebruikt.

Voor wie rustig en lang wil varen is de combinatie van een ePropulsion Spirit met zonnepaneel echt de ultieme oplossing.

Varend Corso 2023 onze video impressie

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie