Westlands oppervlaktewater… gemiste kans

Westlands Oppervlaktewater - Robust-MT Marine Technology B.V.

Robust-MT Marine Technology is zo zeer begaan met de kwaliteit van het lokale Westlands oppervlaktewater dat dit zelfs expliciet terug komt in de missie van onze onderneming:

Integrale elektrificatie van de (zeil)watersport met aandacht voor het lokale ecosysteem

Wij geloven oprecht dat de kwaliteit van ons water een serieus probleem is en we zijn ervan overtuigd dat we een deel van toekomstige vervuiling geheel kunnen elimineren door onze duurzame producten voor de pleziervaart en het opruimen van reeds bestaande vervuiling. Dit doen we niet alleen, maar ook in samenwerkingsverbanden zoals de Nederlandse Coalitie Duurzaam Varen.

Westlands oppervlaktewater - Schriftelijke vragen aan Het College

In de afgelopen maanden hebben wij het probleem van (half gezonken) zwerfbootjes meermaals geprobeerd op de politieke agenda te krijgen. Hiertoe hebben we zowel samenwerking gezocht met lokale ondernemers (waarbij voldoende animo is om dit probleem echt aan te pakken) als ook de lokale partij Westland Verstandig.

Hieronder een deel van de presentatie die we voor dit doel gemaakt hebben:

Westland Verstandig heeft dit zeer actief en voortvarend aangepakt door meermaals schriftelijk vragen te stellen aan het college:

 

Allereerst willen wij onze dank betuigen aan de fractie van Westland Verstandig en Peter Duijsens in het bijzonder. Wij als lokale ondernemers en inwoners van Het Westland hebben ons gehoord en welkom gevoeld.

Westlands oppervlaktewater - Jammer maar helaas!

Helaas heeft het college besloten om hier geen actie te ondernemen:

Wat een zwak verhaal. Het is ons Westlands oppervlaktewater, het is onze gezondheid en die van onze kinderen. Hoezo is het niet de verantwoordelijkheid van de gemeente Westland? Ons water is zo vies dat niemand er in zou moeten willen zwemmen. Nu zien we overal bootjes half gezonken benzine en diesel lekken en de gemeente kijkt gewoon de andere kant op. Hoezo de verantwoordelijkheid van Hoogheemraadschap Delfland?

Kwaliteit van oppervlaktewater wordt het nieuwe stikstof en wij staan er, helaas en wederom, niet goed op. Hier is een kans om iets te verbeteren, wil het lokale bedrijfsleven graag helpen, zelfs zonder vergoeding, en de gemeente staat er niet eens voor open om in gesprek te gaan.

Westlands oppervlaktewater - Misschien dan toch Hoogheemraadschap Delfland?

Dit alles staat toch in schril contrast met het bericht dat, ook vandaag, in dezelfde krant verschenen is (al biedt dat artikel ook perspectief, blijkbaar wil Hoogheemraadschap dit wél aanpakken):

Hierbij dan ook nogmaals een oproep, maar deze keer aan het Hoogheemraadschap van Delfland. Wij als lokale ondernemers begaan met de kwaliteit van ons Westlands oppervlaktewater willen hier graag aan bijdragen en we zijn niet de enigen. Wie pakt hier vanuit de lokale politiek en (semi-)overheid nu wel het eigenaarschap en hoe gaan we dit samen aanvliegen?

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie