Propel: NL technologie wereldklasse design

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:27/07/2022
  • Berichtcategorie:nieuws

Ken je dat gevoel van liefde op het eerste gezicht? En dat de werkelijkheid zelfs nog mooier blijkt te zijn? Dat gevoel hebben wij bij het nieuwe Nederlandse product en bedrijf Propel. Met trots kunnen we melden dat Robust-MT Marine Technology B.V. vanaf nu exclusief Propel dealer is voor onze regio. Om dat te bekrachtigen hebben we een intentie afgegeven voor de afname van de allereerste motoren die geleverd zullen worden.

 

Hoe het begon

Een maand of twee geleden waren we op zoek naar producten voor ons portfolio. We kwamen Propel tegen en waren direct verkocht. Wat een unieke styling! Een geheel Nederlands product dat de concurrentie weg lijkt te blazen. Wat een duidelijke en aansprekende website. Maar vooral, wat een mooi en vernieuwend concept. Via de website hebben we aangegeven interesse te hebben in het product en een mogelijk dealerschap. Snel kregen we een vriendelijke reactie terug. Dit leidde tot een eerste ‘date’ op de Electric Hybrid and Marine Expo in de RAI in Amsterdam. Dat werd een heel leuk bezoek waarbij de vonk echt over sloeg en we ook nog eens ontzettend veel geleerd hebben over dit bijzondere type motor.

De mensen achter Saietta (zie onder) en Propel hebben alle tijd genomen om ons mee te nemen in de historie en eigenschappen van de motoren. Ook hebben we uitgebreid ‘onder de motorkap’ kunnen kijken en alle vragen kunnen stellen die we konden bedenken. De conclusie na dit bezoek is dat Propel motoren niet alleen een knap stukje design zijn, maar dat ze vooral ook zeer doordacht zijn en geproduceerd worden door een select groepje mensen met passie voor techniek en product. 

Hoe we de beurs als geheel ervaren is te lezen in onze eerdere blogpost.

fluistermotor

Propel?

Propel is een dochtermaatschappij van de Saietta Group welke gespecialiseerd is in het fabriceren van Axial Flux Elektromotoren. De oorsprong van deze specifieke motoren gaat terug naar de auto en motorenindustrie en de mensen die voor Saietta en Propel werken hebben een automotive achtergrond bij SpykerCaterham en Red Bull Torro Rosso (het huidige Alpha Tauri team), maar ook bij automotive giganten als PorscheRolls Royce en Bentley. Saietta produceert deze motoren in verschillende maten en voor vele toepassingen zoals elektrische motorfietsen of elektrische bussen. Propel is in Nederland gevestigd met Nederlands management en een duidelijke focus op de Nederlandse maritieme sector. De inboard motor, de D1, is per direct leverbaar. De buitenboordmotor, de S1, doorloopt momenteel de laatste pre-productietests en wordt later dit jaar op de Nederlandse markt verwacht. Veel meer koppel, een rustigere loop en nauwelijks onderhoud zijn de grootste voordelen van deze unieke motoren. Zoals Propel het zelf zegt: “De laatste motor die je ooit nog nodig hebt!”

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen tussen Rotterdam en Den Haag, nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij over een ligplaats aan het Haringvliet waar we proefvaarten kunnen verzorgen. Ook werken we, samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge. Deze locatie beschikt over een eigen haven, een grote kraan en een verwarmde en onverwarmde loods. Kortom, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart, tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.