Missie, visie en strategie

Robust-MT Marine Technology B.V. is een ‘ander’ bedrijf dan dat van de meeste van onze collega’s en mogelijk behoeft dat enige uitleg van onze missie en visie (en strategie). Wij zijn geen traditioneel watersportbedrijf dat elektrische aandrijving en systemen ook ‘erbij’ doet. Wij vinden dat de benodigde kennis daarvoor te specifiek is. We zijn ook geen fabrikant van dergelijke systemen. We geloven in slimme inzet van bestaande producten, al dan niet in combinatie, op basis van eigen kennis en ervaringen. Wij zijn gespecialiseerd in elektrische voortstuwing van schepen in de pleziervaart en tevens in alle overige elektrische en sensorische systemen aan boord.

Missie

Integrale elektrificatie van de (zeil)watersport met aandacht voor het lokale ecosysteem

Robust-MT Marine Technology B.V. is ontstaan uit de herbouw van onze eigen kajuitcatamaran. Voor deze boot hadden we vooralsnog een paar relatief eenvoudig te omschrijven eisen.

  • Behoud van het oorspronkelijke ontwerp
  • Volledig herziene inrichting
  • Elektrische aandrijving
  • Modernst mogelijke nieuwe elektrische en sensorische systemen aan boord
  • Één walstroom aansluiting voor alle systemen aan boord af te stemmen op de beschikbare infrastructuur

We kwamen er al snel achter dat niemand ons hiermee kon helpen. Natuurlijk was er elektrische aandrijving voorhanden, maar dat was dan een op zichzelf staand systeem met een eigen stekker ontworpen voor enkele uitvoering; wij hebben echter een catamaran. Ook konden we nieuwe elektrische systemen kopen, maar dan was de integratie met een NMEA2000 datanetwerk weer lastig. En hoe konden we dan toch zowel de huisbatterij als beide (!) elektromotoren zonder na te denken laden op een standaard 16A of zelfs 8A walstroom aansluiting? Al deze puzzels hebben we uiteindelijk zelf opgelost.

Na de catamaran werd ook de volgboot elektrisch aangedreven. Het gebruik van deze nieuwe technologieën heeft onze verwachtingen overtroffen. Vooral de bewustwording van het positieve effect van deze producten op het lokale ecosysteem heeft ons geïnspireerd tot de oprichting van Robust-MT Marine Technology B.V. Dit ecosysteem dient overigens breed geïnterpreteerd te worden. Natuurlijk hebben wij brandstof, smeerolie en uitlaatgassen 100% geëlimineerd. Het ontbreken van geluid zorgt voor minder overlast in natuur en haven. Wat we echter ook gemerkt hebben is dat we rustiger worden en rustiger varen. Dit zorgt wederom voor minder overlast, maar ook voor minder onnodige golfslag waar de natuur vervolgens ook weer baat bij heeft.

Echt lokaal willen we onze kennis, expertise en energie gebruiken om in de Westlandse regio de watersport te verduurzamen en bij te dragen aan zowel de kwaliteit van ons oppervlaktewater alsook aan de toeristische exploitatie van dit waterrijke gebied.

 

Visie

Doorzetten van de maatschappelijke elektrificatie naar de lichtere pleziervaart met focus op kennis, ervaring en klantvriendelijkheid

Wereldwijd vindt er een elektrificerende beweging plaats van auto’s, vrachtvervoer, fietsen, scooters, motoren, etc. Nergens echter is de negatieve impact van de verbrandingsmotor zo tastbaar als in het lokale ecosysteem van de pleziervaart.

Robust-MT Marine Technology B.V. gaat hier verandering in aanbrengen. Dit doen we door, vanuit het referentiekader van de zeilsport aandrijfsystemen (van sup motor tot lichte inboard motor) te leveren. Door onze klanten integrale oplossingen te bieden voor alle elektrische en sensorische systemen aan boord. Tot slot zal Robust-MT Marine Technology B.V. actief investeren in (project)ontwikkeling ten behoeve van de lokale watersport, toerisme en recreatie.

 

Strategie

Klein beginnen, maximale zichtbaarheid, onafhankelijk blijven en organisch groeien

Robust-MT Marine Technology B.V. is gestart met de levering van dinghy motoren als de ePropulsion Spirit 1.0 Plus. Dit leidt tot een bescheiden start.

Door in eigen beheer actief in te zetten op SEO en naamsbekendheid wordt gezorgd voor maximale online zichtbaarheid. Daarnaast worden alle relevante beurzen bezocht en worden hier afspraken gemaakt met producenten en leveranciers.

De startfinanciering komt 100% uit eigen middelen en afhankelijkheid van externe financiers wordt niet geambieerd. Robust-MT Marine Technology B.V. kent een assortiment dat bepaald wordt door klantvraag en eigen ervaringen, niet door eisen van onze leveranciers. Onafhankelijk het advies en product kunnen leveren dat het beste aansluit bij de behoeften van onze klanten heeft onze hoogste prioriteit.

 

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.