Schippersavond Varend Corso 2023

Presentatie elektrisch varen op de eerste schippersavond van Varend Corso 2023

Het Varend Corso is het maritieme en culturele event van het jaar in Het Westland en Midden Delfland. In het najaar hebben we de hulp en sponsoring van Robust-MT Marine Technology B.V. aangeboden en hebben we een ontzettend fijn bezoek gehad van een aantal bestuursleden van het Corso.

On Stage

In januari was de spetterende aftrap van het Varend Corso 2023 met als thema “On stage”. Wat waren we verrast dat wij hiervoor ook waren uitgenodigd en wat een fantastisch spektakel hebben we voorgeschoteld gekregen. Als inwoners van het Westland waren we uiteraard bekend met het Varend Corso, maar hadden we in alle eerlijkheid geen idee van de enorme organisatie, veelal door vrijwilligers uitgevoerd, die hier achter verscholen gaat. Na deze avond waren we niet alleen blij maar vooral trots om hieraan bij te mogen gaan dragen. Na afloop was er uitgebreid ruimte voor een borrel, een praatje en vooral veel netwerken. Zo doen ze dat hier dus en dat doen ze goed!

Schippersavond Varend Corso 2023

Vrijdagmiddag 10 maart, telefoon:

“Met Wim van het Varend Corso, dinsdagavond 14 maart hebben we schippersavond voor het Corso, heb jij zin om iets te vertellen over elektrisch varen?”

Natuurlijk hoefde ik daar geen seconde over na te denken, natuurlijk wilde ik dat. Ik had echter geen idee wat zo’n schippersavond precies is. Wie komen daar? Hoeveel mensen zijn dat? 10? 20?  In hoeverre hebben die mensen ook echt interesse of ambities richting elektrisch varen? In hoeverre bieden wij eigenlijk producten aan die elektrisch varen bij het Varend Corso mogelijk maken?

Goede voorbereiding is het halve werk

Wij leven volgens het credo dat we alles doen naar het beste van ons kunnen. We raffelen niets af, proberen altijd een stap extra te zetten en geloven niet dat ‘te goed’ van toepassing kan zijn op de voorbereiding van een kennismaking of een eerste gesprek. Ik besloot alvast een presentatie te maken om in ieder geval voor mijzelf een verhaallijn compleet te hebben, eventueel iets te kunnen laten zien en wellicht een paar handouts uit te delen.

Via Wim kwam ik die maandag in gesprek met Carlo, hij regelde de presentatie voor de avond erop.

“Zeg Carlo, waar is die avond eigenlijk, hoeveel spreektijd heb ik en hoeveel mensen verwacht je eigenlijk?”

“Het is bij Verburch in Poeldijk, je hebt ongeveer 10 minuten voor je presentatie en wat tijd voor vragen, maar maak het niet te lang want de mensen komen ook vooral om even samen een biertje te drinken en bij te praten.”

“Ok, geen probleem, dat gaat wel lukken. Hoeveel mensen verwacht je”

“Oh, ongeveer 120”

!!!WOW!!! Dit was dus zo’n moment waarop ons credo maximaal van toepassing is. Wat was ik blij met mijn presentatie en verhaallijn, wat was ik blij dat ik niet een mond vol tanden voor 120 mensen zou staan. Vlak voor mijn presentatie werd onderstaande foto gemaakt van het gezelschap. Ik was mijn spullen aan het klaarzetten dus sta niet op de foto, onze Nils staat pontificaal midden op de foto.

De presentatie

Een selectie van de slides:

Voor een grote groep spreken is gelukkig iets dat ik met enige regelmaat doe en wanneer het een onderwerp is dat me aan het hart ligt of waarover ik, naar verwachting ;-), meer weet dan mijn publiek dan gaat me dat goed af. Het publiek was zeer geïnteresseerd en dat leidde tot een zeer interactieve presentatie. Wat een leuke groep mensen.

Natuurlijk kwam de vraag over duurzaamheid ter sprake. Tijd voor een beetje groepsparticipatie. Ik vroeg hoeveel van de aanwezigen een elektrische auto rijdt. Een stuk of 10 vingers in de lucht. Ok, en hoeveel doen dat puur en alleen vanuit het oogpunt van duurzaamheid? Geen vingers meer in de lucht. 

Wanneer we het hebben over de duurzaamheid van elektrisch varen op mondiale schaal dan weten we in alle eerlijkheid niet of dit nu direct duurzamer is dan een zuinige viertakt motor of scheepsdiesel. Wat we wel weten is dat we direct de lokale vervuiling van uitlaatgassen, lekkende olie of benzine of geluidsoverlast elimineren. Op een lokale schaal is er dus aantoonbaar sprake van acute verduurzaming. Daarnaast biedt een elektrische aandrijving voordelen door een veel hoger koppel, vrijwel ontbreken van onderhoud en het comfort van varen zonder gillende buitenboord of stampende diesel. Je hoeft het maar één keer te ervaren om nooit meer anders te willen. Dit antwoord maakte het punt duidelijk.

Tastbaar

Wij merken steeds vaker dat mensen de producten in het echt willen zien, willen voelen, willen zien draaien. We hadden voor de gelegenheid een ePropulsion Spirit Plus, een Temo450, een ePropulsion Vaquita sup motor en een Swimn waterscooter bij ons. Dit was een schot in de roos, alle producten zijn van alle kanten bekeken en onderzocht en het was overduidelijk dat de keuze in de smaak viel bij de aanwezigen.

Toch best een flinke groep en een boel traditie en levenservaring 😉 De interesse was echter overduidelijk en oprecht, de betrokkenheid uit alle gelederen en de vragen doordacht. Al met al een hele fijne groep om voor te mogen spreken.

Na afloop was het uitgebreid napraten, vragen beantwoorden, borrelen en vooral heel veel kennismaken. Wat een leuke avond. Op onderstaande foto de waterscouts van Scouting Wessel Groep uit Vlaardingen, dit gesprek leidde tot een super leuke testdag met een scouting lelievlet.

De ePropulsion Spirit 1.0 Plus was wel de ster van de avond. De aanwezigen raakten er niet over uitgepraat hoe stil deze motor is, hoe makkelijk de bediening is en hoe handzaam de motor is door de afneembare accu.

Deze motor gaat meevaren met het Varend Corso 2023, naar alle waarschijnlijkheid achter een lelievlet van de scouts. Maar wij zijn zo enthousiast over het Varend Corso dat het zomaar zou kunnen dat we onze dagvoorraad op het moment van het Varend Corso 2023 uitpakken en beschikbaar stellen om een hele vloot boten elektrisch aan te kunnen drijven. Wat een evenement, wat een energie en wat een fantastisch uithangbord voor Het Westland, maar ook voor ons als Westlandse bedrijf gespecialiseerd in Elektrische aandrijfsystemen en duurzame watersport.

Robust-MT Marine Technology B.V. is trots sponsor van Varend Corso 2023. On Stage en wij zijn erbij!

Over ons

Robust-MT Marine Technology B.V. is gevestigd in Monster aan de rand van het waterrijke Westland. Gelegen in Zuid Holland tussen Rotterdam en Den Haag, maar ook nabij Delft en de Noordzee. Onze showroom en werkplaats liggen ook aan doorgaand vaarwater. Daarnaast beschikken wij ook over een ligplaats aan het Haringvliet, vlak bij Zeeland, waar we ook proefvaarten kunnen verzorgen. Tevens werken we samen met een gerenommeerde jachtbouwer en jachtwerf in Woubrugge nabij Amsterdam en Noord Holland. Deze locatie beschikt ook over een eigen haven, een grote kraan alsook een verwarmde en onverwarmde loods. Samengevat, hoe groot of klein uw project ook is, wij kunnen u de benodigde producten en ondersteuning bieden.

Over onze producten

Wilt u een nieuwe elektrische motor voor uw boot kopen of bijvoorbeeld een bestaande boot ombouwen naar elektrische aandrijving? In onze webshop is alles te koop om ook van uw project een succes te maken. Wij bieden het breedste assortiment van Nederland aan op het gebied van elektrische motoren en aandrijfsystemen in de pleziervaart en tevens tegen de scherpste prijs. Wij onderscheiden ons daarnaast door onze eigen ervaringen met elektrificatie van bestaande boot en staan er mede hierdoor voor garant dat uw kostbare aanschaf ook leidt tot een positieve ervaring. Regelmatig vind u in onze webshop producten in de aanbieding, plaatsen wij eigen test verslagen in onze blog pagina en ook bieden we complete sets aan van motor, accu en alle additioneel benodigde apparatuur. Op onze homepagina staan tevens een aantal reviews en beoordelingen van tevreden klanten, graag zetten we uw review hier nog bij.

Geef een reactie